“Oskar kvaliteta” 2012.

Bez autora
Nov 07 2012

Povodom Svetskog dаnа kvаlitetа i Evropske nedelje kvаlitetа, u Privrednoj komori Srbije (PKS) su Centar za kvalitet PKS, Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost i časopis “Kvalitet & izvrsnost”, pod pokroviteljstvom Ministarstva finansija i privrede i Ministarstva odbrane Republike Srbije, organizovali 18. dodelu Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta” za 2012. godinu.Aleksandar Ljubić, državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede, u ime počasnog predsednika žirija, ministra Mlađana Dinkića, uručio je priznanja apsolutnim pobednicima, kompaniji “Beohemija”, u kategoriji velikih organizacija, firmi “Ukras” u kategoriji malih i srednjih privrednih društava, a van teritorije Srbije dobitnik nagrade je Dom zdravlja iz Bijeljine.

“Oskar kvaliteta” 2012.Povodom Svetskog dаnа kvаlitetа i Evropske nedelje kvаlitetа, u Privrednoj komori Srbije (PKS) su Centar za kvalitet PKS, Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost i časopis “Kvalitet & izvrsnost”, pod pokroviteljstvom Ministarstva finansija i privrede i Ministarstva odbrane Republike Srbije, organizovali 18. dodelu Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta” za 2012. godinu.

Aleksandar Ljubić, državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede, u ime počasnog predsednika žirija, ministra Mlađana Dinkića, uručio je priznanja apsolutnim pobednicima, kompaniji “Beohemija”, u kategoriji velikih organizacija, firmi “Ukras” u kategoriji malih i srednjih privrednih društava, a van teritorije Srbije dobitnik nagrade je Dom zdravlja iz Bijeljine.

Priznanja su za pojedine oblasti, kao što su liderstvo, ljudski resursi, strategija i ključni rezultati, u kategoriji velikih organizacija dobili ”NIS AD”, Novi Sad, “Beogradski vodovod i kanalizacija”, “Zavod za udžbenike”, Beograd, ”Putevi Srbije” i “Kosovo” iz Obilića.

U kategoriji malih i srednjih organizacija, nagrade su pripale “Vazduhoplovnoj akademiji”, Beograd, “Zavodu za javno zdravlje”, Subotica, “Victoria Consulting”, Beograd i firmi “DQM istraživački centar”, Prijevor kod Čačka.

“Oskar kvaliteta” prevazišao granice Srbije, tako da u narednim godinama može da se razmišlja i o regionalnom pristupu dodeli ovog priznanja, istakao je Mihailo Vesović, potpredsednik PKS.

Osnovni cilj kvaliteta je da vodi ka povećanju profitabilnosti i konkurentnosti preduzeća. Kod malih i srednjih preduzeća to je jedan od osnovnih kriterijuma koje velike i multinacionalne kompanije traže kada biraju svoje partnere i kooperante.

Čestitajući dobitnicima nagrade, Vesović je podvukao njihovu spremnost da izađu na otvorenu utakmicu sa evropskom konkurencijom, čime su postali najbolji promoteri kvaliteta, ali i najbolji promoteri srpske privrede.

Aleksandar Ljubić, državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede, naglasio je da kvalitet zauzima ključno mesto u procesu unapređenja poslovanja. Prema njegovim rečima, Ministarstvo finansija i privrede nizom mera i usaglašavanjem institucionalnog okvira sa pravilima EU i Svetske trgovinske organizacije, podstiče konkurentnost privrede, što stvara uslove za plasman  naših proizvoda na tržište EU.

Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta” dodeljuje se profitnim i neprofitnim organizacijama, kao nezavisna i neutralna nagrada za vrhunske rezultate postignute na razvoju i unapredjenju organizacione i poslovne izvrsnosti i konkurentnosti. Nagrada predstavlja snažan motivacioni faktor na putu ka poslovnoj izvrsnosti organizacija i podsticaj razvoju ukupne klime za unapređenje kvaliteta u našoj zemlji, a dodeljuje se uz podršku privrednih аsocijаcijа i nаučnih institucijа, koje su u okviru svojih aktivnosti angažovane na praćenju i podsticanju unapređenja kvaliteta u Srbiji.

Orgаnizаtor mаnifestаcije je Fondаcijа zа kulturu kvаlitetа i izvrsnost (FQCE) kojа je člаn Evropske fondаcije zа menаdžment kvаlitetom (EFQM).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik